Camargue

De wildernis van Zuid Frankrijk

Waar de Rhône splitst, ligt een boerenland met laguna's vol flamingo's, witte paarden en veel antiek in de stadjes.

​​​​​​​Dit is de Camargue, de wildernis van Zuid Frankrijk.

De Camargue

De Camargue

De Camargue

De Camargue is een uitgestrekt natuurgebied in de Rhone-delta die in open verbinding staat met de Middellandse Zee. Het is een Regionaal Natuurpark met enkele kleine steden: Arles, Saintes-Maries-de-la-Mer en Port-Saint-Louis-du-Rhone. De Camargue is wereldwijd bekend om zijn flamingo’s en is bijzonder vanwege de grote biologische rijkdom.

Er zijn meren en lagunes, zandstranden en graslanden, moerassen en kwelders. Behalve flamingo’s leven hier in het wild witte paarden, zwarte runderen en honderden vogelsoorten. Er zijn diverse mooie wandelingen en fietstochten te maken, maar het gebied leent zich ook uitstekend voor een ritje te paard. (Als je paard kunt rijden)

Camargue Frankrijk vakantiehuis

Wat is de Camargue

De Camargue is een groot zoutwinningsgebied. Wanneer een plas opdroogt, ziet de grond wit van het zout. (Ook wel 'sansoure' genoemd).

De plassen die door de zee gevormd werden wisselen elkaar af met moerassen. Dit is ook een broed- en rustplaats voor duizenden vogels. In totaal zijn er hier meer dan 400 verschillende soorten, waarvan de roze flamingo wel de meest spectaculaire is. 
​​​​​​​

Waar logeren in de Camargue

Rondreis Camargue

Vakantiehuis

Port de camaraque is de buitenwijk van Le Grau-du-Roi. Ook wel de belangrijkste plezierhaven van Europa genoemd. Gelegen aan de Middelandse zeekust. Vergeet niet te eten in Cook’s Cafe’ als je hier bent!

Bekijk vakantiehuizen

Rondreis Provence

Leven als God in Frankrijk : een gezegde die zeker geld voor de Provence. Zon, lekker eten, de Mont Ventoux, en paarse velden. Maar ook aan middeleeuwse dorpjes, majestueuze steden en adembenemende uitzichten. En uiteraard de Camargue!

Bekijk deze reis